Elválni a könyvelőtől

2014-10-17

Egyik másik irományban említettük, hogy sokan a könyvelőváltás nehézségeitől tartanak a leginkább. Mi ennek lemenedzselését teljesen átvállaljuk, de valóban az a tapasztalat, hogy annak a könyvelő vállalkozásnak a hozzáállása, akitől el kell hozni a könyvelést, gyakran nehézkesé válik, az az érzése az embernek, hogy direkt nem akarnak segíteni, inkább még keresztbe tesznek az embernek. Ez természetesen csak a mi munkánkat nehezíti meg.
Fontosnak tartom, hogy megírjuk, hogy, amennyiben bármilyen okból úgy dönt, hogy tőlünk szeretné a jövőben elvinni a könyvelést, mi 100%-ban a segítségére leszünk. Meg fogjuk kérdezni, hogy mi a váltás oka, mert nálunk ez nem gyakori esemény, de nem próbáljuk meggyőzni, hogy változtasson a döntésén, és maximális segítség mellett, jó viszonyban szeretnénk elválni.

Ezt a hozzáállást minden számviteli szolgáltatások területén mozgó vállalkozás munkatársainak javasoljuk, hiszen csak további ügyfélvesztéshez vezethet, ha az amúgy is távozó ügyfél véleménye negatívabbá válik a cégről, és ezt elmeséli esetleg másoknak is.

Írjon nekünk!